Therapie

In mijn praktijk kan je terecht voor Lichaamsgerichte Therapie, Coaching, Wandelsessies en Massage.

Lichaamsgerichte therapie :

Afhankelijk van de hulpvraag werken we met gesprek in combinatie met ademhalings- en/of lichaamsoefeningen, mindfulness en/of massage.
Het uiteindelijke doel is om de ervaring die je opdoet in de therapie een plaats te geven in het dagelijks leven, zodat dit kan leiden tot een vernieuwd, gezonder zelfbewustzijn en een verhoging van de kwaliteit van leven

Ik maak gebruik van methoden en technieken uit de Biodynamische Therapie, de training over het Zenuwstelsel en het Zelfregulerend vermogen over het werken met Trauma als Lichaamgericht Therapeut en vanuit diverse Mindfulness trainingen die ik heb gevolgd. Omdat ik al jaren yoga beoefen is vanuit deze invalshoeken ook inbreng mogelijk.

Wandelsessie:

Hoe ziet een wandelsessie er uit:
We wandelen vijf kwartier in het nabijgelegen Zaanse Rietveld, een natuurgebied in beheer van Staatbosbeheer.
Een quick scan voorafgaand en na afloop van de wandelsessie helpt om een indruk te krijgen van het effect van het wandelen.
Tijdens de wandeling worden Mindfulness oefeningen ingepast naar behoefte. Het wandelen biedt de mogelijkheid de zintuigen te activeren, dat maakt de beleving intenser. Tempowisselingen vinden plaats die passen bij het verhaal.
Tijdens het wandelen wisselen we praten en stil zijn af. Naast elkaar lopen maakt het makkelijk om in gesprek te komen. In de stilte kunnen inzichten rijpen of landen.
Je komt altijd meer in je lichaam door het wandelen. Het is een manier om letterlijk beweging te brengen in een vaak vastzittend patroon en om tot ontspanning te komen. Ervaringen van cliënten getuigen daarvan.

 

 

coaching

massage