Over mij

Persoonlijk:

Lichaamsgerichte therapie was mij tot grote steun in de periode dat ik zelf burnout was (1995). Ik was zo geholpen door deze vorm van therapie,  dat ik besloot zelf de opleiding te gaan volgen. Toen ik negen jaar later borstkanker bleek te hebben en daarvoor behandeld werd, gaf de ervaring met het lichaamsgericht werken me stevigheid en troost.

De ervaringen van burnout en borstkanker waren beiden indringend  in mijn leven. Gelukkig ben ik twee maal goed hersteld. Het belang van gezond omgaan met stress is me hierdoor nog duidelijker geworden.  Ik geef dat graag door als lichaamsgericht therapeut aan cliënten die door soortgelijke ervaringen gaan.

Vanaf 1999 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk.

Mijn achtergrond:

Opgeleid tot verpleegkundige A en Z was ik vanaf mijn opleidingstijd werkzaam in diverse werkvelden in de gezondheidszorg. Na het volgen van de lerarenopleiding heb ik les gegeven aan verpleegkundigen. Mijn therapie praktijk ontwikkelde ik naast de onderwijsactiviteiten. Sinds 2012 werk ik als ZZPer. Ik was twee jaar op vrijwillige basis actief als massagetherapeut in hospice Issoria in Leiden.

Gevolgde therapeutische opleidingen:

De opleiding tot biodynamisch therapeut heb ik gevolgd bij het NIB, het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie, in Amsterdam. Ik assisteerde dezelfde opleiding daarna. Jarenlang volgde ik trainingen op het terrein van spiritualiteit en lichaamsgerichte therapie bij Atum O’Kane.

In 2014 volgde ik een scholing over het zenuwstelsel en het zelfregulerend vermogen, gericht op werken met trauma in de therapeutische setting vanuit de invalshoeken Somatic Experience en Sensorimotor Therapie.

Ik volg jaarlijks bij- en nascholingen op mijn vakgebied, die me op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen.

Beroepsorganisaties:

Mijn praktijk is aangesloten bij de SBLP: Stichting Beroepsorganisaties voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie. Tevens ben ik als Registertherapeut BCZ ingeschreven in het RBCZ register en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tevens ben ik BIG geregistreerd Verpleegkundige.

Huidige praktijkwerkzaamheden:

Naast de therapeutische sessies geef ik workshops en trainingen aan professionals in de gezondheidszorg en welzijnswerk (zie Training en Agenda). Ik vind het fijn om mijn praktijk- en levenservaring in de trainingen te verwerken en hierover uit te wisselen met beroepsgenoten.